Un zâmbet de copil pictat de semnătura ta!

Viața parohiei Decembrie 16, 2013
Codul Fiscal îţi permite să redirecţionezi 2% din impozitul pe venit către o entitate nonprofit (organizaţie non-guvernamentală) care să împlinească o cauză pentru care şi tu lupţi.
Dacă vrei ca acei 2% din banii pe care statul îi colectează din impozitul pe venit să sprijine copiii sau tinerii noştri, redirecţionează-i spre parohia Conţeşti.
E gratuit şi e un act de responsabilitate. Şi tu eşti responsabil!
 
În anul 2013 banii viraţi prin bunăvoinţa dumneavoastră, alături de alte sume alocate de parohie, au fost ajutaţi doi copii, pentru susţinerea unor cheltuieli legate de şcoală, cât şi câteva cazuri sociale din comuna Girov. De asemenea au fost acoperite anumite cheltuieli legate de activităţi din Programul "Familia - Sf. Spiridon" al Departamentului Pro Vita al Arhiepicopiei Iaşilor (familia C. din Girov) şi acţiunile Frăţiei Ortodoxe a Tinerilor Giroveni "Acum!" (conferinţele din primăvară şi toamnă, procesiunea de Florii etc.).

Dacă şi tu completezi formularul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, împreună vom putea sprijini mai mulţi copii, împreună vom putea rezolva mai multe probleme.

Nu te costă nimic să aduci zâmbete pe chipurile copiilor şi să contribui la viitorul lor!

Dacă ai venituri doar din salariu, foloseşte Formularul 230.

Dacă ai venituri şi din alte surse, foloseşte Formularul 200.

Cum să direcționez 2% din impozit către Parohia Conţeşti?

I. Dacă în anul 2013 ai avut venituri doar din salariu, atunci descarcă on-line (de pe link-ul: http://doilasuta.ro/content/documente/formulare/formular230.pdf) şi tipăreşte Formularul 230, „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual”. Trebuie doar să înscrii, la cap. I, cu majuscule, datele tale personale şi imediat datele noastre (de mai jos). Apoi semnează şi datează. La menţiunea „Suma” nu este necesară completarea; organul fiscal va calcula şi vira suma admisă, conform legii.

Formularul trebuie depus sau trimis prin poştă la organul fiscal de care aparţii (Administraţia Finanţelor Publice). Data limită este 23 mai 2014 (data înregistrării sau a poştei)!

Dacă ești din Girov sau Piatra-Neamţ ne putem întâlni să îl preluăm direct. Pentru detalii ne poți contacta pe mail: contesti.girov@gmail.com sau la biserica Conţeşti.

II. Dacă în 2013 ai avut venituri (şi) din alte surse (activităţi independente, proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor etc), înseamnă că îţi revine obligaţia declarării acestor venituri prin Formularul 200, „Declaraţie privind veniturile realizate din România” (descarcă de pe link-ul: http://doilasuta.ro/content/documente/formulare/formular200.pdf). La cap. III. 2, completează cu datele noastre de mai jos punctul „Susţinerea unei entităţi nonprofit”. Completează cu celelalte date, coform obligațiilor legale care îți revin. Nu uita să semnezi! Trimiterea/depunerea se face ca la punctul I.

 
Informații suplimentare
Poți strânge formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. Ar fi minunat!
Dacă ai nevoie de datele noastre fiscale, iată-le:
Denumire entitate non-profit: Parohia "Sfântul Nicolae" Girov
Cod de identificare fiscală al entităţii non-profit: 15220691
Cont bancar IBAN: RO16CECENT2330RON0653232
Formulare se vor putea ridica şi de la biserica Conţeşti.
 
E atât de simplu. Un zâmbet de copil pictat de semnătura ta!